Over mij

Mijn naam is Mirjam Vos; Ik ben getrouwd met Marco en samen hebben
we 3 zoons en een hond.

Ik houd van het buitenleven en geniet van wandelen en tuinieren.
Ik ben creatief in de vorm van zingen, naaien, theater en schilderen.
Ik kom tot rust met een boek of luisterend naar een goed verhaal of muziek op de radio. Als gezin hebben we al jarenlang contact met vluchtelingen.
Ik organiseer in de wijk Zevenhuizen in Apeldoorn elke maand een ochtend voor vrouwen die gevlucht zijn. Daarnaast bent ik pastoraal werker en aanbiddingsleider bij onze gemeente ICF in Apeldoorn.

Jarenlang liep ik ertegen aan dat ik niet aan mezelf toe kwam. Ik was vooral bezig met wat ik dacht dat mensen van me verwachtten, zoals ‘mijn huis en tuin moeten er netjes en leuk uit zien’, ‘mijn kinderen moeten goed opgevoed worden’ en ‘ik moet andere mensen die jarig of ziek zijn aandacht geven’. Steeds probeerde ik nuttig bezig te zijn en vergeleek ik mij zelf met anderen’. Doordat ik de verwachtingen van anderen voor liet gaan, luisterde ik niet of weinig naar mijn eigen hart en deed niet de dingen waar ik goed in ben. Dit gaf me onrust.

Ik bleef bezig en wachtte steeds tot er tijd kwam om iets voor mezelf te doen. Maar die tijd kwam nooit. Door psychotherapie en gesprekken met een TotalBalance coach, kreeg ik helderheid. Ik werd me er bewust van wie ik was, waar ik behoefte aan had, wat ik deed en waarom ik het deed. Hierdoor heb ik geleerd om mezelf te accepteren, me zelf niet steeds te vergelijken met anderen en te luisteren naar mijn behoeften.

Ik heb mezelf toestemming gegeven om tijd voor mezelf vrij te maken. Om de talenten die God me gegeven heeft te omarmen en te ontwikkelen.

Zo kan ik – als ik dat allemaal heb gedaan – weer uitdelen naar anderen en mijn
naaste liefhebben.

Ik heb geleerd om meer mijzelf te mogen zijn en laten zien.  Gods naam Jahweh, ‘Ik ben er’, is voor mij de troostende en beschermende aanwezigheid van God.  Het troost mij dat ik nooit alleen ben en Hij mij ziet.

‘Ik ben er’ is ook een uitdaging om mijzelf te mogen zijn, mezelf te laten zien.

Tegelijk betekent ‘Ik ben er’ ook dat ik er van geniet om tijd en aandacht te geven aan de ander door naar zijn of haar verhaal te luisteren.

Ik heb hart voor andere vrouwen en kom graag één op één in contact. Het is mijn kwaliteit verbinding te zoeken en gerichte aandacht te hebben voor de ander.

Psalm 91 is mijn lievelingspsalm, daar staat:

‘Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten zal overnachten in de schaduw van de Almachtige. Ik zeg tegen de Here: ’Mijn toevlucht en mijn burcht, mijn God, op Wie ik vertrouw!’.

In mijn persoonlijke leven schuil ik bij God. Bij Hem vind ik vrede, mijn identiteit en kracht als ik me gekwetst of onzeker voel. Zo kan ik weer door gaan.
Dat gun ik ook andere vrouwen. Ik verlang ernaar om anderen in Zijn schaduw en schuilplaats te brengen om daar rust, vrede en herstel te vinden. 

In mijn coaching pas ik de methode van TotalBalance toe, waarmee ik andere vrouwen help om balans, rust, God en zichzelf te vinden.

 

Ik ben er-Coaching is gestart in 2021 en komt voort uit mijn eigen zoektochten in het leven en het verlangen om mijn kennis en ervaring met anderen te
delen en zo jou ook weer een stukje op weg te kunnen helpen.